čarabaňa.cz - ofca v síti

Čeština pro Chumby

25. listopadu 2008  

Už několik měsíců se těším z věcičky jménem Chumby. Má svoje vyhrazené místo vedle kuchyňské linky, hraje příjemnou muziku z všemožných internetových rádií a podcastů, chlubí se novými obrázky z picasy, ukracuje volné chvilky flashovými hříčkami nebo jen tak podřimuje a ukazuje aktuální čas.

chumby-controlpanel

Zatím je bohužel Chumby dostupný jen ve Spojených státech, přes překupníky na eBay ho ale lze celkem bez problémů doručit do Čech.

Chumby CZ panel / 136kB

Stáhnout

Protože ovládání bylo pouze anglické, našel jsem si chvilku a přeložil ovládací panel do češtiny. Pro zobrazení diakritiky v textu se používá flashový soubor s embedded fontem, který obsahuje příslušné znaky. Použil jsem OpenLaszlo a vygeneroval *.swf soubor s českým fontem MS Trebuchet. Není to úplně 100%, ale na běžné ovládání to stačí.

Stažený archiv rozbalte, povolte na Chumby SSH přístup a nakopírujte všechny soubory (mimo *.lzx) do adresáře /psp na Chumby např. pomocí Secure copy:

scp soubor root@192.168.1.100:/psp/soubor

comments powered by Disqus

/ Další články /

Stop-motion akční trhák

Venku prší, v televizi nic není, pastelky a knížky už omrzely, a tak se drazí potomci nudí a demolují byt. Nezbývá než zakročit a vymyslet opravdickou zábavu, jak to dělají správní geekové: natočit s dětmi stop-motion film. Ale pořádný trhák, rozumíte.

Data Corporation

Známí založili firmu Data Corporation pro poskytování datových analýz, marketingových služeb a podobně. Mým cílem bylo vytvořit firemní identitu s důrazem na dynamičnost a flexibilnost nové společnosti. Elektronický ještěr v logu symbolizuje působení firmy v oblasti dolování dat.

Řezbářství Trlifaj

Ondřej Trlifaj z Provodovic je expert na rytecké práce, výrobu pažeb, vypalovaných obrazů nebo loveckého nábytku. Styl webových stránek, které jsem pro pana Trlifaje navrhoval, je silně inspirovaný jeho výrobky a obecně lidovým řezbářským uměním.

Folklornet.cz

Sdružení přátel folkloru v Brně provozuje vlastní webový portál folklornet.cz, jenž informuje o folklorních akcích na jižní Moravě a slouží také jako veřejná databáze (nejen) brněnských folklorních souborů a sdružení. K portálu také patří stránky brněnského folklorního festivalu, který se každoročně koná v centru města.